Gratinerade havskräftor

Kvällens middag var något riktigt gott. Gratinerade havskräftor och kungskrabba ben.... såååå gott!!!






55 dagar

AUSTRALIA | Melbourne

27,28,29 March 2009

VIsst väntar jag på våren, evigt trött på detta gråa och trista väder som vi nu har i Götet, men framförallt väntar jag på en ny säsong........

Just nu pågår det tester mest hela tiden och jag är oerhört spänd på vad Renault kan ge för bil till Fernando i år, förhoppningsvis en som står sig i konkurensen hela året. och på de flesta banorna.


Visdomstand

Ja man kan ju verkligen undra vad dessa ska vara bra för.....mina visdomständer har inte velat visa sig under mina första 30 år. Sedan bestämde sig en för att den nog skulle titta upp. Inte mycket utan den har mest talat om att jag finns här och gjort det lite besvärligt att borsta o få rent den. Så detta var för några år sedan då och man har ju lärt sig leva med den, Tandläkaren säger att den kan gott va där gör ingen skada.

Men så före jul så hade den bestämt sig att nu var det allt dax att titta upp lite mer....o nu var det ju inte så lätt för tandköttet ligger ju fint runt osv. Men skam den som ger sig, tänkte den och lyfter väl helt enkelt upp tandköttet så det stod en flik rakt upp och gjorde jäkligt ont. Här fastnade väl all härlig julmat och jag kunde inte tugga på den sidan på flera dagar. Sen har det lugnat sig igen men man känner ju att det inte e helt okej...så dax för tandis...Suck..

Fick biljetter....

Vet inte om vi ska gå.....men köpte biljetter till den 4 juni i alla fall.


Ljusare tider

Ja men hur sakta kan det gå egentligen, fortfarande e det ju nattsvart när man vaknar på morgonen.....tänkte att man får nog kolla upp det lite...

För Göteborg hitta jag detta....så hoppet finns ännu....slutet på februari så ser det ju trevligare ut, då ska solen upp runt 7 tiden.

25 08:27 16:23
28 08:21 16:30
31 08:15 16:37
Februari 2009
1 08:13 16:39
4 08:07 16:46
7 08:00 16:53
10 07:53 17:00
13 07:46 17:07
16 07:39 17:14
19 07:31 17:21
22 07:24 17:29
25 07:16 17:36
28 07:08 17:42

Nya favvisbloggen :-)

http://vinterstudion.wordpress.com/


Sakis Rouvas

Sakis  


Lördag

Härligt med helg igen!

Kom hem sent från Stockholm igår efter en dag på HK. Det mest spännande som hände under den tågresan var att det klev på en i Hallsberg som tydligen inte hade tänkt sig att han skulle betala så han åkte av i Skövde igen. Var grymt imponerad av tjejen som var tågvärd som argumenterade med honom. Hur hon ställde frågan att han tyckte han skulle åka gratis när alla andra som satt här i vagnen hade betalt. Han hade ju inte direkt ngt bra svar och inte eller några pengar så var som sagt bara o stiga av i Skövde vid 22.00 på kvällen, hahaha lagom kul säkert.

Vårt kök i nya Eksjöhuset.

Ja igår fick vi papper från Eksjöhus där det börjar bli dax att kika på kök. Det är HTH-kök som vi kommer ha i vårt hus, så nu får man boka ett möta med dem och gå igenom vad som ingår och om man då eventuellt vill göra några förändringar osv....phu spännande - Ja visst - men oxå svåra beslut med tanke på att man väl nu ska bo där ett tag :-).

65 dagar kvar...


Sen kväll..

Idag får man hålla sig vaken längre än vanligt. Kära mamma med vännina är här nere i Göteborg för att se på Jerry Williams på Rondo. Så vid 23 tiden ska man hämta dem så de får komma hem till oss o sova. 

 Jag som är van att se Sportnytt kl.22.00 och sedan sova får väl roa mig med spel på ICA eller så. Fralle han ligger givetvis redan i sängen.


Måndag

Ja då var det vardag igen, helgen gick ju fort. Vi var i Laxå på kalas. Igår var man lite trött men vi tog oss i alla fall ut på eftermiddagen till Skiren och där låg isen decimetertjock så det blev lite skridskoåkning.

I morse hörde jag att de sa det skulle bli en grå vecka....hoppas det inte helt stämmer då jag blir såååå trött av detta....enligt nätet prognos verkar det ju finns viss chans att se solen.

Väder för Göteborg  - 
1 °C Aktuellt: Molnigt
Vind: SO - 1 m/s
Luftfuktighet: 97 % mån
Risk för snö
3 °C | 0 °C tis
Risk för snö
3 °C | 1 °C ons
Risk för regn
3 °C | -1 °C tors
Risk för snö
2 °C | 0 °C

Önskelista till Karro!

Snart, snart kommer kära Karolin o Kirre till Sverige på besök! Givetvis hoppas jag vi hinner träffas över några koppar kaffe eller glas vin.

Får man önska sig något så e det givetvis det vanliga som står högst upp på listan.

Olivolja

Får jag bara detta så är jag så lycklig :-)

Fredag

Ja idag blir det en lugn kväll. Ska hämta på Landvetter vid 22-tiden då Fralle kommer hem från veckans jobb i Slovakien.
I morgon bär det av till Laxå en sväng, ska firas födelsedag där.

Slut på kontot....

Som jag skrev i tidigare inlägget e det ju ofta just det :-) . Denna helg som kommer sägs vara den som vi svenskar har mest ont om pengar eftersom det är helgen innan lönen efter man klarat va jul och nyår.

Tycker det kan stämma ganska bra. Men lite middag lyckades jag allt få ihop idag med.

Tackar Karolin för Pastitsio Spaghetti som jag hade lite kvar av, köttfärssås har man ju alltid i frysen så det blev helt enkelt det idag.


Bygga hus....

Ja att vi ska bygga hus är ju helt underbart och kan knappt vänta tills vi får börja göra våra val och se att det börjar hända något. Dock är ju det svåra just nu att man verkligen måste göra allt för att spara och INTE handla något om man verkligen inte behöver det.....SUCK, detta e trist. Jag har aldrig varit speciellt bra på att spara och både jag o Fralle är väldigt lika. Vi lider inte direkt om det de sista dagarna ibland e tomt på kontot utan då får man äta det man har i frysen och helt enkelt ta det lungt.

Så nu är det bara att bita ihop för målet är ju inte alls svårt att bli motiverad av egentligen men man måste ju helt enkelt lägga sig till med ett nytt tankesätt :-)

Receptet

Pia!
Ja det var ett härligt recept från ICA.se
Vi la ju till Broccoli oxå

____________________________________________________________

Chilifisk med cashewnötter



Ingredienser
Portioner: 4

600 g fryst fiskfilé (t ex torsk eller hoki)
1/2 tsk salt 
50 g smör
1/2 dl ströbröd
1 dl grovhackade cashewnötter
1/2-1 tsk sambal oelek 
1 pressad vitlöksklyfta
rivet skal och pressad juice av 1/2 lime 
6-8 körsbärstomater

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C. Halvtina fisken.
2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta.
3. Smält smöret och rör i ströbröd, nötter, sambal oelek, vitlök, limeskal och juice.
4. Bre blandningen över fisken. Dela tomaterna och lägg bredvid.
5. Stek i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Servera med kokt ris.


Argh...

Riktigt dålig måndag....suck. Kommer inte in på jobbmailen så är lagom irriterad. Man blir ju helt handikappad när det inte funkar.

Här i Göteborg är det det riktiga GBG-vädret som är tillbaka grått, blåsigt och allmänt trist, men får tänka på att det var några riktigt härliga dagar under ledigheten, hoppas verkligen det kan bli några fler skridskodagar oxå.

Söndagsmiddagen

En helt fantastikt god fisk rätt blev det idag, så enkelt men ack så gott :-)




Besök i Stockholm

Ja efter helgerna så blev det ett snabbt besök till Stockholm och vårt kontor. Det var onsdag torsdag som jag var uppe. Detta var den synen som mötte mig torsdag morgon från kontorets fönster. Vackert eller vad....




Slut på helgerna...

Ja nu är det väl dax att återgå till vardagen, imorgon drar jag till Stockholm för 2 dagar lite snabbt upp till HK.

Idag har vi mestadels förberett vårt hem för ankomsten av Familjen Benson till helgen!

Kvällens middag blev en varm kycklingsallad.


Dagens middag

Idag slog vi oss in på den tyska linjen, hahaha . Fyllda bratwurst med mos och en kall öl till.


Trettondagsafton

Min kära sambo har tillbringat dagen på isen med pimpling....inte en enda fisk kom han hem med....tur att jag roade mig efter jobbet med att göra matlådor då :-)


Läser just nu....

.....denna bok...en helt otrolig story om 2 familjers öde. Deras flickor är med i en allvarlig bilolycka med flera andra ungdommar. Den ena familjen får ett dödsbesked och den andra vakar vid sjukbädden till den allvarligt skadade dottern.

Efter 5 veckor visar det sig att den flicka som överlevt är inte deras dotter .Den andra familjen som tror sig begravt sin dotter får besked att det är deras dotter som lever.

 

Burrr kallt i GBG


Mat e gott :-)

Idag lagade Fralle en hederlig klassiker Hasselbackspotatis.


Sen lunch....

Blev det ju idag.... men gott var det.
Saganakipinnar till förrätt och sedan pasta med tomat/baconsås toppat med lite ost.


Skridskor på Heden

Japp idag var det dax igen, vi provade ju lite igår och idag hade vi sällskap av familjen Hansson/Mannerström. Så här ses jag, Fralle och Engla åkandes. Konstigt att man inte e helt samma skridskoprinsessa som man var för 20 år sedan....


Marks Kommun

Japp det e ju dit vi ska flytta. Var o kollade in markerna idag, finns bland annat ett fall i närheten där vi tog vår fika med varm choklad och ostmacka :-)



Fralle försöker visa vart vårt hus ska stå....



Burr kallt....



Här dukas det upp till fika

Hemma i GBG igen

Vi har haft det helt underbart över nyåret, var på Kroppefjäll ett gäng på 15 personer och det visade sig från sin bästa sida. Det var strålande sol och lagom kallt. Isen låg på mörten så Fralle fick till och med sina nya skrillor provade, jag hade ju tyvärr inte mina med mig.

Dagen innan nyårsafton var det tunna bad och bastu och till och med några som vågade sig ner i isvaken...burr...jag var givetvis inte någon av dem.

Där satt vi under en stjärnklar himmel i flera timmar....





Nyårsafton var det promenad, vila och lite skidor innan middagen :-)






RSS 2.0