Fredag

Ja äntligen fredag och fredagskvällar hos paret Gustafsson/Franzen är ju oftast inte direkt spännande.....
Denna fredag kom jag hem vid halv 7 från Barsebäck, Fralle var då inte hemma....han hade fått ngt i ögat s satt på akuten sedan han slutat jobba för att få det utplockat , var inget allvarligt men var en liten, liten metall bit eller ngt som kommit in och den skavde ju. Medans han satt där o vänta kom den dock ut av sig själv men han fick en salva för att lindra det som blivit irriterat.
Så någon höjdar middag blev det ju inte utan pizza och rödvin framför "Så ska det låta" pensionärsvarningen är stor....snart kommer vi båda slockna o sova sött!!!

Helgen blir väl som sagt lugn, söndag ska vi ut till tomten o kika efter Vasaloppet!

Snart helg

Äntligen är det så snart fredag och jag får åka hem mot Göteborg igen!

Idag har jag ju i alla fall fått sällskap av mina tekniker så det var ju trevligt att ha några att äta med och roa sig med på kvällen...även om jag fick spö i Yatzy, var ngt konstigt med 6 tärningar...märkligt. Ny modigheter.

Till helgen ska vi väl besöka den eventuella tomten vi ska köpa och kika på den o h känna efter om det är där vi vill bo. Sen väntar vi ju besked från kära banken om hur mycket de tycker vi ska låna :-)

Söndag är det ju lååååång frukost som gäller för då är det ju Vasaloppet och det vill man ju inte missa på TV.

Denna vecka...

...tillbringas på Järavallen Golf hotell. Lite lagom långtråkigt kan det bli, kom igår söndag och stannar till fredagkväll. Tittar ut över golfbanorna som finns här. Det är ju oxå det enda som finns. Så denna vecka borde jag ju verkligen hinna göra en kvart om dagen träningen.... ;-) lite svårt med undanflykter.

 Annars så var helgen lugn, lördagskvällen var melodifestival och drinkar hos vänner. Söndag brunch på "Farellis" och sedan ett snabb besök på "Husknuten", ja nu är det åter aktuellt med husbygget, inom de närmsta veckorna måste vi meddela om vi vill ha tomten.

Så blir det husbygge vet man ju vad man gör de närmaste året i alla fall..... ;-)


Lycka....

...är att få träffa Karolin hemma på semester i Sverige och få denna present,
Deras egen fantastiska olivolja ( Jag gör av med runt 3st 1,5l colaflaskor / år ), älskade avocados , Dakosbröd och lite annat smått o gott!!!

image10

Foppa...

...... är som alla vet kungen själv, o nu nu har jag träffat honom :-)

Från början... lördagskvällen var middag hos Johanna för att fira hennes födelsedag. Trevligt och efter några drinkar blev det även utgång. Vi bestämde oss för det nyaste stället i GBG - PUSH, lite oroliga för att få köa stegade vi fram och blev faktsikt insläppta direkt. Trevligt ställe, drink fick man i handen och vi stod där och när jag kastar en blick åt höger står en skäggig sak där och pratar med en vakt....jag tvärvänder för att titta igen -  Ja men visst det är ju "Foppa" jag blir ju givetvis lite skvatt galen och försöker få samma reaktion hos Fralle....dock inte riktigt lika uppspelt över detta faktum att vi står 2 m från "Foppa". Jag kände ju att detta ögonblick kunde jag ju inte låta gå förbi så stärkt av min gin & tonic kliver jag helt enkelt fram och säger hej o sträcker ut handen, o ja han kan ju inte annat än säga hej han oxå o hälsar snällt. Så vänder jag väl o går.

O så har jag alltså skakat hand med "Foppa"

image9

Alla hjärtans dag :-)

Sitter på kontoret idag här i Göteborg, tittar ut över vattnet, strålande sol och tror nog att 11 kaffet får intas på bryggan!!

Med andra ord en underbar dag som förhoppningsvis blir ännu bättre till kvällen, hoppas ju att jag inte ska behöva fira alla hjärtans dag ensammen utan att Fralle hinner komma hem idag från Älmhult....i annat fall får vi väl ta det i morgon kväll istället.

Får hoppas det är lika bra väder i Östersund idag så inte det blir fler inställda VM-lopp....

Ha en underbar dag!

Karolin...

.... min vännina och tidgare kollega från reseledartiden är hemma i Sverige. Hon är annars boende på Kreta med sin man och son. Nu är de så hemma i Sverige på vintersemester.

 Så på nästa vecka mån-tis kompar jag ut ledighet för att åka ner till Laholm och hälsa på dem och kanske, kanske blir det oxå ett besök på Ullared!!!!

Här är jag och Christian med Kirre när vi hälsat på honom hemma på Kreta.

    image7      image8 

.....aj....aj...

Det var illa igår....men f-n e mig ännu värre idag....knappt kunna gå idag för sååå ont i vaderna.
Inte kunnat göra träningspasset idag, försöker stretcha ut de stackars musklerna....går sådär...suck.

Så efter man kom hem från jobbet har man mest legat på soffan och tyckt synd om sig själv och ställer sig frågan..
 - Varför började jag träna.....men bläddrade i boken o ja det fanns visst vissa svar där, så okej ska inte ge upp ännu, detta är bara ett litet bakslag och behöver bara komma över de första dagarna.

 

Min kropp....

....ja den har skrikit hela dagen. Den förstår inte alls vad som hänt, magmusklerna ( de är vääääldigt små) har fått stora chocken.

 I kväll nu så skulle passet göras igen....gick så där, fick inte riktigt med alla övningar....gjorde så sjukt ont i stort sett överallt så fick försöka så gott det gick. Körde lite mer stretch efter hoppas det kan hjälpa, annars är väl risken att jag inte kommer ur sängen i morgon.

Ni som känner mig vet ju att jag i vanliga fall INTE rör på mig så ni fattar hur jag mår nu....

Sen undrar jag ju lite vad grannarna ska säga om de kikar in och ser mig skuggboxas....hmmm ja skratta ni prova själv i 3 minuter det är nog bland det jobbigaste jag gjort, man kan inte tro det men om man verkligen lägger ner allt man har så förstår man att det e en toppenträning.

 

Första passet

Japp, jag har tagit mig igenom den första kvarten enligt Paolo´s modell och kan bara säga fy f-n, helt slut klarade faktiskt inte allt helt ut, det var så sjukt jobbigt. Även Fralle gjorde det och svetten spruta från oss båda.

Ska verkligen försöka att göra det i morgon igen. Undar dock hur mina små magmuskler kommer må, de skrek högt idag.

Andra kanske får blommor....

....av sina pojkvänner. Min kära sambo kom dock hem med denna till mig i fredags....hmmm
288387-3

Man förstår ju piken i alla fall och visst har han rätt...jag behöver verkligen röra på mig, sitter still hela dagen vid datorn och kroppen skriker allt som oftast "rör på dig"

Det finns då i boken en massa övningar som man kan göra och även flera olika program som inte ska ta mer än en kvart att göra. Börjar med Nybörjare och upp till champ.

Nybörjarprogrammet ser ut så här.
Hopprep, 1 min   ( komiskt, jag innhandlade faktiskt ett hopprep för säkert ett år sen när jag fick ett ryck att det skulle nog vara bra träning...det har dock hängt på ett dörrhandtag sen dess )
Vila, 30 sek
Hopprep, 1 min  
Vila, 30 sek
Hopprep, 1 min  
Vila 30 sek
Jumping Jacks, 10 st
Armbåge mot knän, 10 st
Skuggboxning, 3 min
Vila 30 sek
Armhävningar, 10 st
Crunch, 10 st
Vila 30 sek
Jägarvila, 20 sek
Breda armhävningar på knäna, 10 st
Vila 30 sek
Nudda tårna, 10 st
Utfall, 10 st per sida
Vila 30 sek
Dips, 5 st
Planka, 20 sek
Vila 30 sek
Upphopp, 5 st
Trappa, 10 st

Givetvis finns det då i boken utförliga förklaringar på allt detta....shit men det verkar kunna ta en timme för mig om jag skulle göra allt detta.....hmmm jag samlar kraft o mod till att eventuellt göra ett försök senare.

31 timmar sport......

...sa de i morse på tv att det skulle vara , o detta bara på SVT. Det är ju bl.a skidskytte VM som drar igång, Världscupen på längden och utför....Svenska Rallyt.

Jag fattar inte hur jag ska hinna med att se allt detta, här kommer man ju få göra en prio lista. Har ju även en sambo att tänka lite på, han delar ju inte alls detta intresset ( vilket jag fortfarande har svårt att fårstå.....) Vet att det inte är så uppskattat att sitta hela dagen och växla mellan kanalerna och skrika och hoppa i soffan....

jaja hur som helst så kommer Prio ett i alla fall denna gång få bli Skidskyttarna, hemma VM är ju alltid stor så nu får vi se om de kan ge oss någon ädel medalj!!

Ska strax dra igång dagens kurs, känns skönt att det är fredag så man får åka lite mer "norröver"

Match....

...ikväll....okej "bara" träningslandskamp mot Turkiet men vi vet ju alla att det är nu de är en av få chanser för de som vill med till EM i sommar att visa upp sig.
Själv har man ju ansökt om biljetter förstås....det är väl bara jag och typ halva Sverige som är med o slåss om det fåtalet biljetter som finns..... lottningen av dessa sker väl nu i dagarna så än så länge har ju inte hoppet
övergett mig ;-)

"min kille" skulle väl i alla fall spela från start idag så lyckan är ju total!
image2
Alla förstår ju då vart jag står i diskussionen Källström eller Svensson.....

Blogga....

jaha....ja alla verkar ju Blogga nu för tiden så man vill ju egentligen inte va sämre då....la upp denna för ett halvår sedan men sedan har det visst inte blivit av.....

Nu sitter jag dock på ett Golfhotell i Barsebäck och är allmänt uttråkad så tänkte att nu så slår jag slag i saken och skriver något, knåpade även ihop några funderingar om solstolar som jag länge haft i bakhuvudet.

Vad är då anledningen till att man en hel vecka från söndag till fredag tillbringar den här i ödemarken med endast golfbanor som utsikt....tja, givetvis är det mitt jobb. Hela denna vecka utbildas de av mig i sitt nya hotellbokningssystem..

Tänkte på vad det första jag alltid gör när jag kommer til ett hotellrum jag ska tillbringa några dagar i....viktigast är att slå på tv och se vad för kanalutbud de har, här var det en ganska stor besvikelse då de inte har Kanal 5, suck.

Sedan öppnar man toalettdörren och kollar av badrummet - japp bättre lycka här, badkar, det är så fantastiskt skönt efter att man suttit länge vid datorn eller om det är lite kallt som nu att krypa ner i ett varmt bad på kvällen.

Som sagt då var även jag igång med bloggen....

Resefunderingar

Solstolens makt.


Vad är det med människor och dessa solstolar....från semesterresa i Thailand slås jag återigen av detta fenomen.


Efter en behaglig sovmorgon äter sambon och jag en god frukost i lugn och ro första dagen på hotellet. Vår poolväska är fint packad så att vi kan gå direkt efter frukosten och börja semestern.


Förväntansfulla och glada promenerar vi till poolen för att äntligen få lägga oss och öppna den nya pocket böckerna som är inhandlad inför semestern.


Något förvirrade ser vi oss omkring, konstaterar att de pigga barnfamiljerna är på plats och upptagit några få stolar, i övrigt är det tomt på människor, men inte en ledig stol så långt ögat kan se........här har det ockuperats av handdukar, böcker, hattar, vattenflaskor ja i stort sett det mesta, men som sagt inte en människa så lång ögat kan se. Barnfamiljen tittar på oss och säger;

-  Ni var allt sena nu, här var det tidigt i morse redan fullbokat.

Fullbokat??!!! Hmm skulle man redan vid bokningen av resan även ha uppgett vilka dagar man önskade solstol på hotellet eller.....


Tja vi misströstar inte utan stegar glatt ner på stranden istället, här finns inga solsängar utan endast små stolar som hotellet lånar ut, genom att man hämtar dem i restaurangen så här var det bingo vi fick varsin stol och kunde sjunka ner och öppna våra böcker.


Två veckor är vår semester på och under dessa veckor lyckas vi vissa dagar få en solsäng andra inte, vi faller inte in i de övriga resenärers kamp att kliva upp tidigt på morgonen för att "paxa" sin stol utan tar det för vad det är. Att se dessa människors triumferande blickar från sina stolar när vi får vända vid poolen vissa mornar för att inga stolar finns lediga är obetalbara, haha de känner sig nog som riktiga vinnare och vi låter dem så gärna vara det!


En av de dagar då vi slappar vi poolen i de hett åtråvärda stolarna fascineras vi av hur det går till...


En dam har ockuperat två stolar en på var sida av poolen så att hon kan byta plats när solen flyttar sig( hur tänkte hon....)


Två stolar är ockuperade av handdukar och svensk korsordstidning hela dagen men ingen människa syns till, fram emot eftermiddagen kommer ett par med mopedhjälmar på huvudet. Stannar vid dessa stolar och tar sina handdukar och tidning som då legat hela dagen. Små pratar med paret bredvid och berättar glatt hur de har varit ute och åkt runt ön på moped

hela dagen.( hur tänkte de....)


Hotellet tillhandahåller även handdukar vid poolen så man inte ska ta med sig sina rumshanddukar. Stilla undran här då...


Vissa anser sig behöva betydligt fler än en handduk för att klara sin dag.

Två för att täcka precis hela stolen, en för att ha som huvudkudde, en för att skylla fötterna från att brännas. en för att torka sig med när man badat - givetvis tar man en ny efter varje bad,


Tänk då åter på damen som behöver två stolar....hur många handdukar hon också anser sig behöva...


Det är ju inte hon som tvättar....miljötänk var nog inte hennes starkaste sida.


RSS 2.0